Der er forskellige måder at anskaffe sig E bøger på

07 June 2019
Anders Lundtang Hansen
Der er forskellige måder at anskaffe sig E bøger på

Der er diverse metoder hvortil, at man kan få fat i nogle e-bøger, og som du måske allerede er bekendt med eller ved, så handler det ikke om, hvor mange hyldemeter du har derhjemme til at fylde op med disse bogtyper, men mere hvor meget plads du har på den enhed, hvor du henter dine bøger ned på af den elektroniske slags.

Så vi taler derimod om gigabytes og ikke fysisk plads som i en lejlighed eller et hjem – og skulle man mangle plads, så kan man jo købe en enhed mere, skaffe sig plads i en sky, anskaffe en ekstern harddisk eller måske bare et USB-stik.

Summen af det hele er stadig, at du har massere at plads at gøre godt med i det fysiske rum, end du ellers ville have det, for disse små enheder kan udgøre noget nær et helt biblioteks lager af bøger, som du har liggende som e-bøger.

Og apropos biblioteker, så er det faktisk også en metode til, at du kan anskaffe dig e-bøger.

For bibliotekerne kan godt se det fornuftige i, at man måske skal til at udvide sortimentet af varer på hylderne, så at sige, så der både er noget til de brugere, der vil have det fysiske produkt med hjem og så dem, der gerne vil prøve begge ting og helt til dem, der bare gerne vil låne e-bøger udelukkende.

Men ved du hvad det smarte er ved at låne disse bøger på biblioteket? 

Nogle biblioteker opererer med, at de har rigeligt at kopier af den givne titel liggende, som man kan låne, lige så snart den næsten er udkommet, så man aldrig møder forgæves op.

Desuden er der jo lige det med, at man ofte kan glemme at aflevere en fysisk bog, hvorfor man skal betale en bøde for det – men ved e-bøger på biblioteket bliver de selv afleveret automatisk.

Men ellers kan det faktisk bedst svare sig at få en bruger hos nogle, der giver medlemskab til stort set alle tænkelige titler af ebøger, når de udkommer.

More articles