Brug professionelt brygudstyr

19 January 2021
Lotte Hindsberg

Forstil dig en dejlig varm sommerdag, hvor du har gang i grillen og lige om lidt kommer din familie og venner på besøg til en hyggelig aften. I stedet for den normale øl, som man har købt på tilbud i det lokale supermarked, har du istedet brygget en øl, der er nøje afstemt med hvad dagens menu står på. Det vil alt andet lige gøre det til en sjovere og mere mindeværdig aften at kvaliteten af maden og drikkevarerne går op i en højere enhed.

For at kunne brygge din egen øl skal du have et brygudstyr. Er du nybegynder sælger de fleste butikker som sælger udstyr til ølbrygning et startskits. Derudover sælger de også mere avanceret brygudstyr, som dit behov for mere kvalificeret udstyr stiger. Du kan f.eks. undersøge ALBRYG for deres store udvalg af professionelt brygudstyr.

Øllets historie op igennem tiden

Egentligt er det sjovt at det er blevet så populært at brygge sin egen øl, for det er noget vi har gjort i årtusinder. Øllet har i Danmark været kendt i mindst 5000 år og indtil for få århundrede år siden, bryggede hvert hjem deres egen øl. Det var først for et par århundrede siden at der opstod bryggerlaug og man begyndte at sælge øl, istedet for at brygge det.

Det var kun i byerne at køb af øl blev udbredt. På landet forsatte gårdende med at brygge deres egen øl. En hver kvinde der iøvrigt havde planer om at blive gift, viste hvordan man bryggede øl.

Det var, indtil bryggerilaugene opstod og der var penge i at brygge og sælge øl, kvindernes opgave at brygge familiens øl. Det var ikke nogen lille opgave for en person fik dagligt en ration på op til 5 liter øl. I dag drikker de fleste nok knap så meget øl dagligt.

More articles