Banankage – løsningen på trætte og overmodne bananer

05 June 2019
Michelle Løhde Nielsen

editorial

Hænder det også, at du har et par trætte bananer liggende i frugtskålen, som er alt for overmodne til at spise, som de er? Her må løsningen uden tvivl være at bage en banankage, hvis du gerne vil undgå madspild og samtidig forkæle dig selv eller andre med et nybagt stykke kage. 

Banankage er en klassisk kage, der bringer smil på læben hos de fleste. Den kan serveres til et væld af forskellige lejligheder – både fødselsdage og fester, men også en helt almindelig eftermiddag med en kop kaffe og benene oppe. 

En skøn og svampet banankage

Der er ikke noget værre end en tør eller alt for kompakt kage. Det slipper du heldigvis for med banankagen. Det er stort set umuligt at gøre en banankage tør, da bananerne er med til at gøre den dejlig svampet og saftig. Det er derfor også et sikkert valg, hvis du gerne vil være sikker på, at smagen og konsistensen er i top, når du serverer kagen. 

Udover at være velsmagende, så er banankage også utrolig nem at bage. Den kræver få ingredienser og er på ingen måde tidskrævende. Det er en af de kager, som du sagtens kan bage i sidste øjeblik. Hvis du i stedet vil være på forkant, så kan du også sagtens bage den en dag eller to inden, da kagen stadig vil være svampet og velsmagende.

Opskrift på banankage med chokoladestykker 

Banan og chokolade har altid været gode venner, så derfor er det oplagt at forene dem i en banankage. Hvis du klikker ind på Alletiders Kogebog, kan du finde en opskrift på en klassisk banankage fyldt med chokoladestykker. Det må uden tvivl være lykke i en mundfuld. Opskriften er samtidig let at gå til, og ingredienslisten er kort. 

Så næste gang dine trætte og overmodne bananer kigger på dig fra frugtskålen, så ved du, hvad du skal kaste dig ud i. 

More articles