Valg af yderdør

25 April 2022
Lotte Hindsberg

Skal du have en ny yderdør, er der flere ting, du skal overveje, inden du bestiller. De fleste danske døre går ind af, mens i Sverige går de ud af. Fordelen ved det sidste er især stor, hvis man har en lille entre, da du får mere plads hvis der ikke skal være plads til en dør. 

Inden du vælger en dør der går ud af, er det vigtigt at du undersøger, om der er plads til døren kan gå helt op uden at støde op i taget. Du kan se flere forskellige ydredøre hos klarvinduer.no. Du skal også overveje om døren sider rigtig. Måske vil det give mere mening at du vender døren, så den åbner op fra den anden side. Her skal du dog lige være opmærksom på hvor lyset sidder. De fleste kontakter sidder lige indenfor døren i åbningssiden og det kan give lidt bøvl, hvis du bytter om på døren.

døre

Husk låsen

Det næste du skal være opmærksom på er type af lås. Den mest almindelige er en nøgle/vrider, hvor du bruger en nøgle udvendigt og indvendig presser du håndtaget op og låser. Alternativt kan du få en lås hvor du bruger en lås inde og ude. Den sidste mulighed gør det svære for en tyv at smadre en rude i døren og så åbne døren. Forudsat du selvfølgelig ikke har efterladt nøglen i låsen. 

Skal du have udskiftet flere døre kan du vælge at få lavet døre, hvor der sidder den samme lås i. Det betyder i praksis at du kun skal have en nøgle og du kan bruge den til flere døre. Både til din hoveddør, bryggers og til terrassedøren. 

Er du i tvivl om hvilken du skal have, kan du med fordel få råd og vejledning af din tømrer eller der hvor du vil købe dine nye døre.

More articles