Giv bryggerierne konkurrence

25 February 2020
Lotte Hindsberg

editorial

Microbryggeriernes fremmarch og stigningen af nye og anderledes specialøl i Danmark har gjort at mange har haft lyst til selv at prøve at lave deres egen øl. For at lave din egen øl skal du have et brygudstyr og de 4 ingredienser der skal bruges til at brygge øl. Vand, humle, malt og gær. Har du det, er det bare at komme igang. Det at lave øl, er selvfølgelig lidt mere kompliceret end det, men som udgangspunkt er det du skal bruge, for at komme igang.

Hvordan lære du at brygge øl

Der findes masser af materiale du kan kaste dig over, hvis du vil lære at lave din egen øl. Der findes bøger og der findes et utal af videoer, der kan lære dig at brygge alt fra en god basisøl til de finere finesser. Sidst men ikke mindst, er der et godt udbud af ølkurser, hvor du på en enkelt dag kan lære det mest basale. Det er også muligt at tage mere avanceret kurser på et senere tidspunkt. Det at brygge øl er tilpas svært og udfordrende til, at det er en sjov hobby for de fleste.

Øllet, danskernes gyldne nationaldrik

I de sidste 5000 år har øllet været kendt i Danmark og vi har den ældste krukke med rester af øl i hele Europa, så det er vel de færreste, der er uenige i at den gyldne drik er danskernes foretrukne nationaldrik. 

Indtil for får få århundrede siden, var det kvindernes ansvar at brygge øl og der skulle ikke så lidt øl til. Det var helt almindeligt, at der blev drukket op til 5 liter øl pr. person pr. dag. Ansvaret for danskernes nationaldrik overgik til bryggerlauet i Danmark i 1525. Det var dog kun i byerne. Boede du på landet var det stadig kvinderne der stod for at brygge det daglige øl.

More articles